Ймовірність аварії на ЗАЕС наближається до ста відсотків – президент

Читать на русском
Зеленський закликав світ висунути росії ультиматум - окупанти повинні забратися зі станції та вивезти звідти весь свій вибухонебезпечний непотріб
Запорізька АЕСВікіпедія

Ситуація навколо Запорізької атомної електростанції зараз небезпечна і непередбачувана. Небезпека ядерної катастрофи становить практично сто відсотків.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час пресконференції в рамках саміту Кримської платформи.

«Атомна електростанція працює. Викидів на сьогодні там не було. Небезпека - стовідсоткова! Навіть не 99% - 100%! Тому, що ми не контролюємо саме те, що там відбувається» — зазначив він.

Зеленський додав, що окупаційні війська потайки від персоналу станції завезли на її територію невідомі вантажі. Там може бути все що завгодно - включаючи міни. Зеленський закликав світ висунути росії ультиматум - окупанти повинні забратися зі станції та вивезти звідти весь свій вибухонебезпечний мотлох.

Нагадаємо, російські окупанти замінували Запорізьку атомну електростанцію. Якщо там станеться вибух або пожежа, то можливі наслідки будуть в десять разів перевищувати наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Ціна катастрофи, яка може статися на ЗАЕС, дуже висока - можуть постраждати десятки країн Європи, Близького Сходу та Азії.

Розвідка вважає, що російські окупанти можуть готувати на Запорізькій атомній електростанції провокацію з виникненням пожежі. Для цього вони розмістили на території ЗАЕС велику кількість легкозаймистого автомобільного палива.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: