Росія суттєво збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі – деталі

Читать на русском
Востаннє 5 ракетоносіїв у Чорному морі фіксували 1 серпня. Після того переважно їх було 2-3, лише протягом декількох днів на початку серпня кількість ракетоносіїв зростала до чотирьох.
Ілюстративне фотоАрміяInform

Російські окупаційні війська перед Днем незалежності України суттєво збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі.

Про це повідомляє начальниця об'єднаного прес-центру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону, а також повідомляє ВМС ЗСУ.

«Ми спостерігаємо, що вони суттєво збільшили кількість ракетоносіїв в Чорному морі. Зокрема, з ракетами «Калібр» їх наразі 5, в тому числі й підводні. Використання «Калібрів» цієї ночі може бути певним знаком того, що вони напоготові, вони готові їх застосовувати, навіть незважаючи на їх високу вартість і не дуже велику кількість, яка там ще залишилася», - йдеться у повідомленні.

Експерт пояснив, про що може свідчити зменшення інтенсивності ракетних обстрілів рфВійськовий експерт пояснив, чи може росія посилити інтенсивність обстрілів на День Незалежності України.

Як зазначає Гуменюк, окупанти будуть підтягувати сили на Миколаївському та Херсонському напрямках, оскільки «фортеця незламності Миколаїв, яка не дає просунутися на півдні, їм дуже довго не дає спокою».

«Треба бути готовими до того, що вони можуть це застосувати, але не піддаватися паніці, не створювати ніякого зайвого ажіотажу», - закликала вона.

При цьому, згідно з ВМС Збройних Сил України, востаннє 5 ракетоносіїв у Чорному морі фіксували 1 серпня. Після того переважно їх було 2-3, лише протягом декількох днів на початку серпня кількість ракетоносіїв зростала до чотирьох.

Нагадаємо, що Зеленський попередив українців про серйозну небезпеку з боку росії наступного тижня.

Напередодні стало відомо, що з 20 ракет, якими рф обстрілює Україну, лише одна спрямована на військові об'єкти.

Раніше в Україні оновили сигнали повітряної тривоги на тлі небезпеки на День Незалежності.

Також нагадаємо, що в ОПУ допускають ракетні удари по містах на День Незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: