Самосуд над «азовцями» окупанти хочуть влаштувати на День незалежності – мер

Читать на русском
Російські окупанти у Маріуполі готують самосуд над українськими військовополоненими на День незалежності – 24 серпня.

Російські окупанти в Маріуполі готують суд над українськими військовополоненими на День незалежності – 24 серпня.

Про це повідомив мер міста Вадим Бойченко на брифінгу у четвер, 11 серпня.

У росії оголосили полк «Азов» «терористичною організацією»Верховний суд росії оголосив полк Азов терористичною організацією. Тепер його бійцям в рф можуть загрожувати суворіші терміни ув'язнення.

«Нашу перлину (камерна філармонія – ред.), де проходили виключно культурні події, перетворюють на місце «вистави» під назвою судилище над нашими військовополоненими, яких, на жаль, дуже багато у в'язницях, які окупанти створили навколо Маріуполя. Понад 10 тисяч перебувають у в'язницях, із них багато військових. І вони хочуть на наше свято, День незалежності, влаштувати свій шабаш у Маріуполі», - сказав він.

За даними мера, окупанти готують цей суд на 24 серпня, але розглядають і інші дати.

З приводу ймовірних причин Бойченко зазначив, що очевидно через відсутність перемог рф на фронті, щоб показати хоч якісь «досягнення» - перемогу над полоненими. Водночас такі дії – це воєнний злочин, наголосив мер. Друга мета окупантів, на думку Бойченка, – налякати інших героїв, які сьогодні захищають Україну.

Нагадаємо, ще минулого тижня російські військові розмістили тюремні клітки на сцені маріупольської філармонії та заявили, що готують самосуд над українськими військовими.

Окупанти продовжують готувати камери і зараз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: