Армія рф збільшила кількість кораблів із ракетами «Калібр» у Чорному морі

Читать на русском
Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р, вимикаючи системи автоматичної ідентифікації на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.
фото: Фокус

На бойове чергування в Чорному морі армія країни-агресора вивела три надводні кораблі-носії крилатих ракет «Калібр».

Про це повідомляє прес-служба Військово-морських сил ЗСУ.

«Станом на 15.08.2022, за даними ВМС ЗСУ, в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 3 ворожі носії крилатих ракет «Калібр», загальний залп – 24 ракети; Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 8 кораблів та катерів; у Середземному морі - 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», - йдеться в повідомленні.

У МВС розповіли, скільки цивільних об'єктів в Україні вразили окупантиЗаяви росії про те, що ракети б'ють тільки по військових об'єктах - брехня, оскільки на один уражений військовий об'єкт припадає понад 70 цивільних

Згідно з даними ВМС ЗСУ, за добу, в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 27 суден, з них шість суден рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря – 36 суден, з них шість суден продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

Як зазначили у ВМС, росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, що за останню добу ще 200 російських військових було ліквідовано в Україні, найбільше на Донецькому напрямку. Загальні втрати рф, починаючи з 24 лютого, становлять 43 тисячі 750 осіб.

Раніше аналітики ISW повідомили, що росія діє в Україні у складі шести угруповань військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: