Експерт пояснив, про що може свідчити зменшення інтенсивності ракетних обстрілів рф

Читать на русском
Олександр Мусієнкополітичний експерт

Імовірність того, що відносне зменшення інтенсивності ракетних ударів окупантів може свідчити про підготовку рф до Дня Незалежності, дійсно існує. Водночас не можна сказати, що кількість обстрілів може зрости у якійсь геометричній прогресії порівняно з тим, що вже відбувалося раніше.

Таку думку у коментарі «Слово і діло» висловив військовий експерт Олександр Мусієнко.

«Це вже така тенденція, що росія час від часу зменшує інтенсивність обстрілів, а після цього ця інтенсивність може зростати певний період. Тобто, це така тактика, яку ми спостерігали і раніше», – зазначив він.

За його словами, зараз видно, що росія береже високоточні ракети, такі як «Калібр» та «Іскандер», і зараз перекидає багато комплексів С-300 до українсько-білоруського кордону і до інших напрямків.

«С-300 можуть використовуватися як для нанесення ударів по наземним цілям, так і це може бути свідченням того, що російські війська злякалися «бавовни» в окупованому Криму і аеропорті Зябрівка. Тобто, вони можуть так само прикривати свої аеродроми», – пояснив експерт.

На думку Мусієнка, той факт, що росія перекидає С-300 до кордону Україна-Білорусь, може також свідчити про те, що росія хоче перекинути додаткові літаки, з яких можуть обстрілювати територію України.

«Тобто, ці ЗРК С-300 можуть виконувати функції прикриття аеродромів і захисту повітряного простору», – пояснив військовий експерт.

Раніше у Повітряних сил ЗСУ заявили, що Україна має бути готовою до ракетних ударів з боку Білорусі, зокрема і на День Незалежності. Нині росія там нарощує своє озброєння.

Нагадаємо, напередодні Харків пережив масовані ракетні удари з боку росії. Увечері 17 серпня російська ракета влучила у триповерховий житловий будинок в Салтівському районі. Будинок майже повністю зруйнований, сталася масштабна пожежа.

Вранці одна з ракет влучила у гуртожиток у Слобідському районі. Відомо про трьох загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: