Політолог назвав 5 сценаріїв, за яких США можуть вступити у війну проти росії

Читать на русском
Сполучені Штати Америки можуть безпосередньо взяти участь у війні з росією на боці України. Політолог назвав 5 сценаріїв.

Сполучені Штати можуть безпосередньо взяти участь у війні проти росії на боці України. Це залежить від того, як далі розвиватимуться події. Названо п'ять сценаріїв.

Про це повідомляє Foreign Affairs, з посиланням на заяву професора політології університету Чикаго Джона Міршаймера..

Як зазначається, перший і найімовірніший сценарій, на думку політолога, є той, якщо «українська армія почне руйнуватися», і росія досягне перемоги в Україні.

«У цьому випадку, враховуючи глибоку відданість адміністрації Байдена запобіганню такому результату, Сполучені Штати можуть спробувати переламати ситуацію, безпосередньо беручи участь у бойових діях», - вважає Міршаймер.

Кремль готується до затяжної війни з наміром захопити більшу частину України – аналітикиНещодавні заяви Патрушева підтверджують, що мета росії – захопити не лише Донбас, а набагато більшу частину України та знищити її суверенітет.

Другим сценарієм, згідно з його словами, може стати те, якщо ця війна не закінчиться протягом року.

Третій сценарій - США можуть ввести сухопутні війська для допомоги Україні.

Четвертий сценарій - США вирішать змінити ситуацію, почавши брати участь у бойових діях.

Водночас, п'ятим сценарієм, на думку Міршаймера, є «навмисна ескалація», що нібито США проти своєї волі втягується у війну за несподіваним розвитком подій, що «розгортається висхідною спіраллю».

Нагадаємо, що бездіяльність американського уряду може призвести до того, що війна з росією не буде виграна в Україні. А це, своєю чергою, призведе до величезної небезпеки для самих США.

Раніше генсек НАТО заявив, що захоплення росіянами ЗАЕС становить серйозну загрозу.

Також нагадаємо, що винищувачі Угорщини, які зараз охороняють повітряний простір Балтії в рамках місії НАТО, вранці у четвер, 18 серпня, перехопили російський військово-транспортний літак Іл-76.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: