Джонсон закликав світ готуватися до затяжної війни України проти росії

Читать на русском
У цих умовах важливо здійснити чотири кроки, які дозволять Україні чинити опір росії та здобути перемогу у війні
Борис ДжонсонReuters

Світ повинен готуватися до затяжної війни в Україні, а Британія і її союзники повинні здійснити чотири кроки, щоб виграти для українців час і дозволити їм здобути перемогу над російськими окупантами.

Про це написав прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у колонці для британського видання The Times.

Через затягування війни, у світі може розвинутись «втома від України» – ДжонсонЧерез затягування війни, у світі може розвинутись втома від України та Британія обіцяє забезпечувати нашу країну власною підтримкою й надалі.

Джонсон закликає світ готуватися до того, що конфлікт в Україні буде затяжним. У цих умовах важливо здійснити чотири кроки, які дозволять Україні чинити опір росії та здобути перемогу у війні:

  • Крок перший: Україна повинна отримувати озброєння, спорядження і боєприпаси швидше, ніж росія зможе відновлювати боєздатність своїх частин. Це означає, що Захід повинен наростити свій оборонний потенціал, щоб без перешкод надавати Україні військову допомогу.
  • Крок другий: потрібно допомогти Україні зберегти можливість виконувати свої державні функції, наприклад, платити зарплати та пенсії, забезпечувати освіту, тому західні країни повинні допомагати Україні й вкладатися в її відновлення.
  • Крок третій: у зв'язку з тим, що росія здійснює блокаду України, зокрема, перекрила експортні шляхи в Чорному морі, західні країни повинні докласти довгострокових зусиль для розвитку альтернативних наземних маршрутів для підтримки української економіки.
  • Крок четвертий: росія маніпулює загрозою світового голоду, крадучи українське зерно і блокуючи поставки не вкраденого зерна. Тому західні країни повинні допомогти Україні налагодити експорт продовольства в інші країни та звільнити експортні шляхи, по яких Україна зможе поставляти зерно.

Нагадаємо, 17 червня в Офісі президента України відбулася зустріч українського президента Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Під час зустрічі йшлося про оборонну та економічну підтримку України, посилення санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: