Посол росії в Британії погрожує Лондону «затяжною війною в Україні»

Читать на русском
Посол спробував просувати звичайні дезінформаційні наративи рф про те, що Україна нібито обстрілює із західного озброєння мирних жителів на тимчасово окупованому Донбасі
Андрій КелінПропаганда Кремля

Посол росії у Великій Британії Андрій Келін пригрозив британцям затяжною війною. При цьому дипломат заявив, що мається на увазі війна в Україні - безпосередньо проти Британії росія воювати не буде.

Про це він заявив у інтерв'ю Sky News.

Так, посол спробував просувати в інтерв'ю традиційні дезінформаційні наративи рф про те, що Україна нібито обстрілює із західного озброєння мирних жителів на тимчасово окупованому росією Донбасі. Також Келін заявив, що саме росія виграє війну, а не Україна.

«Конфлікт закінчиться і ... може закінчитися досить скоро, тому що ... Велика Британія зрозуміє, що немає можливості перемогти Росію... Конфлікт затягнеться, якщо Велика Британія продовжить постачати зброю, яка зараз використовується і для обстрілів міст і мирного населення на Донбасі та в інших районах» - сказав він.

При цьому Келін не зміг нічого відповісти, коли британські журналісти прямо нагадали йому, що досі немає жодного доказу, який свідчив би про реальне застосування українськими військами зброї проти мирних жителів. Також журналісти розкритикували Келіна за те, що в січні дипломат брехав про наміри Москви напасти на Україну. Келін у відповідь виправдався, що він нібито не знав про плани власного уряду.

Нагадаємо, попри швидку зміну прем'єр-міністра в Британії, її провідна роль в поставках зброї Україні збережеться, хто б не змінив Бориса Джонсона.

Крім цього, істерику в росії викликає той факт, що Велика Британія хоче наслідувати приклад Канади та конфіскувати російські активи в країні, щоб передати їх Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: