У Байдена ще до початку війни готувалися до затяжного конфлікту – WP

Читать на русском
В адміністрації лідера США Джо Байдена готувалися до затяжного конфлікту ще до початку війни в Україні.

В адміністрації лідера США Джо Байдена готувалися до затяжного конфлікту ще до початку війни в Україні та сподіваються, що постачання зброї та санкції змусять росію погодитися на дипломатичне вирішення конфлікту.

Про це пише The Washington Post.

Навіть якщо війна не дійде до рішення дипломатичним шляхом, у Білому домі сподіваються перешкодити росії захопити територію України, оскільки це може заохотити кремль до війни проти наших сусідів чи навіть країн-членів НАТО.

Путін не планує зупинятися лише на Україні – БайденЛідер країни-агресора володимир путін не має наміру зупинятися на Україні, і якби НАТО не відреагувало, то війна та хаос загрожували б усім країнам Європи.

«Для нас орієнтиром є те, що наслідок здатності росії досягти своїх максималістських устремлінь буде вкрай несприятливим для США, дуже поганим для наших партнерів та союзників, і не менш поганим для всього світу», - зазначив представник Держдепу.

Також джерела видання та аналітики вважають, що війна в Україні може перетворитися на конфлікт низької інтенсивності або повторити сценарій Корейської війни 1950-53 років, яка не має формального кінця.

Раніше ЗМІ писали, що США побоюються продавати Україні бойові безпілотники Grey Eagle через те, що обладнання може потрапити до рук росіян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: