Кремль готується до затяжної війни з наміром захопити більшу частину України – аналітики

Читать на русском
Нещодавні заяви Патрушева підтверджують, що мета росії – захопити не лише Донбас, а набагато більшу частину України та знищити її суверенітет.

Цілями вторгнення росії в Україну залишаються зміна політичного режиму та знищення суверенітету української держави.

Це стверджують аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Порівняв себе з Петром I: путін заявив, що роль росії полягає у «поверненні» територійПутін вважає, що роль сучасної росії – повертати та зміцнювати суверенітет та території, як колись робив Петро Перший.

Аналітики звернули увагу на слова секретаря ради безпеки росії Миколи Патрушева, який сказав, що «військова операція в Україні триватиме доти, доки росія не досягне своєї мети щодо захисту цивільного населення від «геноциду», денацифікації та демілітаризації України, а також зобов'яже Україну постійно зберігати нейтралітет».

«Точне повторення Патрушевим початкових цілей путіна майже через п'ять місяців переконливо вказує на те, що кремль не вважає недавні успіхи росії в Луганській області достатніми для досягнення початкових цілей «спецоперації». Це підтверджує оцінку ISW, що кремль має значні територіальні устремління за межами Донбасу. Заява Патрушева передбачає, що російське військове керівництво продовжуватиме наполягати на наступі за межами Донецької та Луганської областей, і що кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України», – йдеться у звіті.

З огляду на близькість Патрушева до путіна, пише ISW, малоймовірно, що він у своїх виступах далеко відійде від позиції президента.

Нагадаємо, раніше в українській розвідці заявили, що хоча основні зусилля російських окупантів зосереджені на сході, в рф не відмовилися від планів повного захоплення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: