Генштаб фіксує ознаки готовності Білорусі вступити у війну проти України

Читать на русском
У Білорусі зберігаються ознаки готовності до можливої широкомасштабної участі у війні проти України за Росії.

Зберігаються ознаки готовності військово-політичного керівництва Білорусі до можливої широкомасштабної участі у бойових діях проти України на боці Росії.

Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України.

«Здійснено часткове перегрупування сухопутних військ та СЗГ ЗС РБ. Зокрема, в районі Брест знаходяться по одній БТГр зі складу 38 одшбр (Брест) та 103 опдбр (Вітебськ) ЗС Білорусі; у районі Олександрівка (район прикордонного КПП у районі н.п. Вільча, Київська обл.) – 2 БТГр 38 од. у районі Кірово (Поліський радіаційний заповідник) – 2 БТГр 103 опдбр», – розповіли у Генштабі.

Данілов висловився про пряму участь Білорусі у війніНаразі не спостерігається прямої участі у Білорусі у російсько-українській війні. Втім, наші військові готові до такого розвитку подій.

При цьому зазначили, що підрозділи переведені у найвищі ступені бойової готовності, але більшість військовослужбовців не хоче воювати за Росії.

Щодо Росії, то основні зусилля окупантів продовжують зосереджуватися на створенні умов для захоплення Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя, Миколаєва та виході на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей.

«До семи БТГр 1, 2 АК та 150 мсд 8 армії окупантів не відмовляються від задуму ведення наступальних дій у напрямках на Дніпро та Запоріжжя з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області. Вчинено невдалу спробу наступу в районі н.п. Троїцьке. Ворог намагається відновити наступ та захопити Маріуполь», – повідомили у Генштабі.

В акваторіях Чорного та Азовського морів супротивник не робив активних дій. Але зберігається ймовірність завдання ракетних ударів по державних і військових об'єктах з кораблів Чорноморського флоту і Каспійської флотилії.

Нагадаємо, раніше в Генштабі повідомили, що російські окупанти планують активізувати авіацію з метою завдання ракетно-бомбових ударів по великих містах України та промисловій інфраструктурі.

Декілька днів тому в ОПУ заявили, що на сьогоднішній день загрози прямого вторгнення Білорусі в Україну немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: