Подоляк: Кримський міст – це незаконне будівництво, такі об'єкти мають бути знищені

Читать на русском
Подоляк заявив, що Кримський міст – це незаконне будівництво та основні ворота для постачання російської армії у Криму. Такі об'єкти, за його словами, мають бути знищені.
The Guardian

Україна розглядає Кримський міст, що з'єднує окупований півострів із материковою частиною росії, як законну воєнну ціль.

Про це в інтерв'ю The Guardian заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Це незаконне будівництво та основні ворота для постачання російської армії у Криму. Такі об'єкти мають бути знищені», – заявив Подоляк.

Екскомандувач НАТО: Кримський міст – законна ціль УкраїниКолишній командувач НАТО вважає Кримський міст законною ціллю України. За його словами, атака на міст була б виправданою і завдала б нищівного удару по кремлю.

За його словами, Україна веде контрнаступ, спрямований на створення «хаосу всередині російських сил»: «Наша стратегія – знищити логістику, лінії постачання, склади боєприпасів та інші об'єкти військової інфраструктури».

Подоляк заявив, що в найближчі два-три місяці можуть бути нові загадкові інциденти, подібні до тих, що відбуваються в Криму.

Він також розповів, що український контрнаступ виглядає зовсім інакше, ніж у росіян. «Росія ніби навчила всіх, що для контрнаступу потрібна величезна кількість живої сили, як гігантський кулак, і треба рухатися лише в одному напрямку. Ми не використовуємо тактику 60-х та 70-х років минулого століття».

Радник зазначив, що Україні потрібні додаткові реактивні системи залпового вогню: за допомогою ракет великої дальності Україна сподівається послабити сили окупантів.

Нагадаємо, за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, Кримський міст буде знищено, як тільки буде «потреба та можливість».

Водночас він зазначив, що міст охороняється «шаленою» кількістю систем протиповітряної оборони.

Олексій Арестович також прогнозує, що Кримський міст обов'язково буде знищено, оскільки його було збудовано незаконно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: