Удар по Кримському мосту: Арестович прокоментував реалістичність такого сценарію

Читать на русском
Ідеальним варіантом було б використовувати для удару по мосту РСЗВ HIMARS, але Україні поки що не постачають ракети з потрібною дальністю
Кримський містmost.life

Протикорабельні ракети Harpoon навряд чи будуть ефективні, якщо Україна захоче завдати удару по Кримському мосту, побудованому окупантами. Знищувати міст потрібно чимось іншим, що гарантовано завдасть йому великі пошкодження.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

До кінця року ЗСУ мають зайти на територію Криму – БудановДо кінця 2022 року українські військові під час визволення нашої країни від окупантів мають зайти на територію окупованого Криму.

«Якщо хочеться Брідлаву пульнути, то я поважаю це бажання в ньому. Кожній чесній людині хочеться пульнути по Кримському мосту, а ось пульнем ми... Це реально, немає проблеми притягти його десь там, знайти в Запорізькій області місце, яке дістає до Кримського моста і пульнути з наземної установки, але... А скільки у нас тих ракет? А які пошкодження вони завдадуть Кримському мосту? А чи не слід їх приберегти для надводних цілей? - Це великі питання. Поки на них немає відповіді» - зазначив він.

Арестович додав, що ідеальним варіантом було б використовувати для удару по мосту РСЗВ HIMARS, але Україні поки що не постачають ракети з потрібною дальністю. Можливо, Україна отримає такі ракети пізніше, у міру розвитку успіху на сухопутному шляху.

Нагадаємо, раніше колишній командувач силами НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав, заявив, що Україна може завдати нищівного удару кремлю, атакувавши Кримський міст нещодавно поставленими ракетами Harpoon.

Арестович же ще в кінці травня заявляв, що Кримський міст, який з'єднує окупований український півострів з материковою частиною росії, на сьогодні не може бути знищений готівкою у Збройних сил України вогневими засобами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: