Арестович передрік Кримському мосту обов'язкове знищення

Читать на русском
Крим є територією України, тому ЗСУ можуть атакувати будь-які цілі на його території, включаючи також і незаконно побудований росією Кримський міст
Кримський містПропаганда Кремля

Побудований російськими окупантами Кримський міст обов'язково буде знищений. Його будівництво було проведено незаконно, Крим - територія України, тому міст фактично є українською власністю, і Україна може робити з ним все, що забажає.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

У РНБО повідомили, наскільки потужне ППО охороняє Кримський містЯк зазначається, окупанти досить серйозно ставляться до тієї зброї, яку вже мають наші війська, вони дуже серйозно до нас ставляться, чого раніше ми не бачили.

Арестович нагадав, що Україна пообіцяла західним партнерам не застосовувати з ахідне озброєння проти цілей безпосередньо на території росії. Однак Крим - це визнана всім цивілізованим світом територія України, тому Україна може атакувати будь-які російські цілі на півострові.

«Не бити по російській федерації? Так не будемо бити. У нас цілей на території України вистачає. Кримський міст першою частиною проходить територіальними водами України. Це наша територія... Це незаконна споруда, побудована в територіальних водах України. Вишки Бойка були незаконно захоплені... що з ними сталося? На Кримський міст чекає та ж доля» - пообіцяв він.

Нагадаємо, українські військові 20 червня завдали удару по буровим платформам в Чорному морі, які росіяни захопили у 2014 році після анексії Криму. Платформи були знищені; вони функціонували, як пункти укріплення для повного контролю російськими окупантами частини Чорного моря.

У ГУР МО зазначили, що Україна може використовувати РСЗВ HIMARS проти російських об'єктів, в тому числі тих, що знаходяться в анексованому Криму. Військові об'єкти рф в Криму є одними з цілей, які повинні вразити українські війська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: