Арестович оцінив перспективи руйнування Кримського мосту

Читать на русском
ЗСУ давно розправилися б з Кримським мостом, якби вони мали таку можливість - ефективно дістати та зруйнувати конструкцію. Але її немає.
Кримський містAFP 2022

Кримський міст, який з'єднує окупований український півострів з материковою частиною росії, на сьогодні не може бути знищений наявними у Збройних сил України вогневими засобами.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

«Кримський міст - це капітальна споруда стратегічного значення, спеціально зроблена і прикривається так, щоб його було не можна знищити. Там мінімум дві бригади ППО прикриває, постійно наряд сил в повітрі, ППО, яке забезпечують кораблі. Це дуже серйозна споруда і потрапити в міст крилатою ракетою - це все одно, що кулею за 300 метрів в поставлений на бочок аркуш паперу. В десяту частку міліметра. Навіть якщо і потрапиш - ось так прямо, щоб він зруйнувався - прольоти відновлюються дуже швидко спеціальними інженерними засобами» - сказав він.

Арестович додав, що ЗСУ давно розправилися б з Кримським мостом, якби вони мали таку можливість - ефективно дістати та зруйнувати конструкцію. Але її немає.

Нагадаємо, 17 травня окупаційні війська російської федерації двома крилатими ракетами влучили у міст через Дністровський лиман, розташований поблизу Затоки, Одеської області. Це вже п'ятий ракетний удар по мосту.

21 травня в Луганській області російські загарбники вдруге після 2014 року зруйнували міст між Сєвєродонецьком і Лисичанськом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: