Екскомандувач НАТО: Кримський міст – законна ціль України

Читать на русском
Колишній командувач НАТО вважає Кримський міст законною ціллю України. За його словами, атака на міст була б виправданою і завдала б нищівного удару по кремлю.

Україна може завдати нищівного удару по кремлю, атакувавши Кримський міст нещодавно поставленими ракетами Harpoon.

Про це в інтерв'ю виданню The Times заявив колишній командувач НАТО генерал Філіп Брідлав.

За його словами, атака на міст була б виправданою в умовах російської агресії. «Керченський міст – законна ціль», – заявив Брідлав.

Україна не збирається атакувати територію росії з далекобійної зброї – ЗеленськийВолодимир Зеленський заявив, що зброя більшої дальності потрібна Україні для власного захисту та розблокування портів, а не для нападу на росію.

«Мене зовсім не дивує, що росіян турбує Керченський міст. Для них він надзвичайно важливий. Тепер, коли Захід надав Україні ракети «Гарпун», я думаю, росіяни мають всі підстави турбуватися про те, що Україна може атакувати міст», – вважає генерал.

«Я дипломований інженер-будівельник і знаюся на будівництві мостів. Всі мости мають свої слабкі місця, і при влучанні в потрібне місце Керченський міст може вийти з ладу на якийсь час. Але якби вони хотіли зруйнувати міст, потрібно було б більш цілеспрямоване бомбардування», – розповів він.

На думку Брідлава, такі дії з боку України були б цілком виправданими з огляду на те, що росія вторглася в країну не лише зі своєї території, а й з Білорусі, Криму та Чорного моря і вбила тисячі людей.

Нагадаємо, наприкінці травня Олексій Арестович заявив, що Кримський міст на сьогоднішній день не може бути знищений вогневими засобами, які є у Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: