Два судна з краденим українським зерном зайшли до портів Сирії – ГУР

Читать на русском
Російські судна з 54 тис. тонн вкраденого в Україні зерна зайшли до портів Сирії – Латакія та Тартус.
ілюстративне фотоФото: Maxar

Російські судна з 54 тис. тонн вкраденого в Україні зерна зайшли до портів Сирії. Окупанти планують вивозити зерно на Близький Схід та до Північної Африки.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України.

Кулеба про розблокування українського зерна: Не розумію, навіщо путіну це потрібноПутін може погодитися на розблокування українського зерна лише для того, щоб показати країнам Африки та Азії, що він врятував їх від голоду та зростання цін на продовольство, вважає Дмитро Кулеба.

За даними розвідки, російські окупанти продовжують незаконне вивезення зерна з України.

«Російські суховантажні машини «Матрос Кошка» та «Матрос Пожинич» із викраденою українською сільськогосподарською продукцією (зерно, загальною масою 54 тис. тонн) 13 липня планували захід до порту Бейрут (Ліван). Оператор суден - російська компанія Crane Marine Contractor LLC (Астрахань). Проте ліванська влада заборонила їхнє розвантаження. У зв'язку з цим судна були перенаправлені до Сирії, портів Латакія і Тартус», - сказано в повідомленні.

За даними розвідки, росіяни із Сирії хочуть вивозити вкрадене українське зерно вантажівками до інших країн Близького Сходу та Північної Африки.

Нагадаємо, у Маріуполі окупанти намагаються відновити роботу зернового терміналу для вивезення награбованого.

Раніше стало відомо, що окупанти намагаються відновити роботу морського порту у Маріуполі, щоб вивозити крадений український метал.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: