На Тайвань прибула нова делегація Конгресу США – Reuters

Читать на русском
На Тайвань знову прибула делегація американського Конгресу. Американські політики планують зустрітися з представниками влади Тайваню.
Ед Маркіaravot.am

Сьогодні, 14 серпня, делегація Конгресу США знову відвідала острів Тайвань. Візит американських законодавців триватиме два дні.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Зазначається, що американська делегація перебуватиме на Тайвані 14-15 серпня. У конгресменів США заплановано зустрічі з лідерами цієї країни, щоб обговорити американо-тайванські відносини, регіональну безпеку, торгівлю та інвестиції, глобальні ланцюжки поставок та інші важливі питання, що представляють взаємний інтерес.

Історичний момент: що передувало візиту Ненсі Пелосі на ТайваньЧому Китай проти візиту Ненсі Пелосі на Тайвань та як розвиваються події надалі, читайте у матеріалі Слово і діло.

Як повідомляє посольство США на Тайвані, делегацію очолив сенатор Ед Маркі від Демократичної партії. З ним також приїхали члени Палати представників Джон Гараменді, Алан Лоуенталь, Дон Бейер з Демократичної партії та Аумуа Амата Коулман Радеваген від Республіканської партії.

У повідомленні посольства зазначається, що візит конгресменів має на меті продемонструвати підтримку США Тайваню в той час, коли Китай посилює напруженість у Тайванській протоці та регіоні військовими навчаннями.

Китайська Республіка Тайвань існує з 1950 року, коли Гоміньдан, зазнавши поразки на території материкового Китаю від прорадянських комуністів Мао Цзедуна, змушений був відступити на острів. З того часу Тайвань існує окремо від Китаю - хоча формально він не проголошував про свою незалежність, а Пекін вважає Тайвань територією КНР. На тлі цього в регіоні зберігається постійна напруга. Однак захопити Тайвань військовим шляхом Китай не наважується - як мінімум тому, що Тайвань озброєний до зубів, а за спиною острова стоять США та їхні союзники.

Китай готовий повернути Тайвань військовим шляхом – посолЗа словами міністра оборони Китаю Вей Фенхе, Китай без вагань розпочне війну проти Тайваню, якщо останній оголосить про свою незалежність.

Нагадаємо, що напередодні спікер Палати представників США Ненсі Пелосі завершила свій короткий візит на Тайвань, який спричинив погрози з боку влади Китаю.

Пелосі прилетіла у Тайбей увечері 2 серпня. Міністерство закордонних справ Китаю висловило рішучий протест у зв'язку з її візитом, заявивши, що це серйозно порушує принцип «одного Китаю» і положення китайсько-американських комюніке.

Під час візиту на острів Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню Цай Інвень, тайванськими законодавцями та заступником спікера Тайваню.

Керівник КНР Сі Цзіньпін назвав візит Пелосі «черговою американською провокацією».

Раніше ЗМІ назвали варіанти реакції Китаю на приїзд спікерки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: