Китай заблокував імпорт деяких товарів із Тайваню

Читать на русском
У відповідь на візит спікера Палати представників США Ненсі Пелосі, влада Китаю заблокувала імпорт риби, цитрусових та інших продуктів з Тайваню.

У відповідь на візит спікера Палати представників США Ненсі Пелосі, влада Китаю заблокувала імпорт риби, цитрусових та інших продуктів з Тайваню.

У той же час, як зазначає AP, Пекін не заблокував постачання у сфері технологій та виробництва.

Сторони не мають офіційних відносин, окрім багатомільярдних ділових зв'язків. Особливо це стосується експорту процесорних чіпів тайванського виробництва, необхідних китайським заводам для збирання смартфонів та іншої електроніки.

Торік двостороння торгівля зросла на 26% до $328,3 млрд. Тайвань, який виробляє половину світових процесорів і має технології, з якими не може зрівнятися Китай, заявив, що продаж китайським заводам зріс на 24,4% до $104,3 млрд.

Історичний момент: що передувало візиту Ненсі Пелосі на ТайваньЧому Китай проти візиту Ненсі Пелосі на Тайвань та як розвиваються події надалі, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Глобальна економіка не може функціонувати без мікросхем, виготовлених або на Тайвані, або в Китаї», - сказав у звіті Карл Б. Вайнберг з High-Frequency Economics.

На веб-сайті китайської митниці зазначено, що статус імпорту товарів змінено на «призупинено».

Фрукти, риба та інші продукти харчування становлять невелику частину експорту Тайваню до Китаю, але заборона завдає шкоди регіонам, які вважають прихильниками президента Тайваню Цай Інвень.

Нагадаємо, Пелосі прилетіла до Тайбею увечері 2 серпня. Міністерство закордонних справ Китаю висловило рішучий протест у зв'язку з її візитом, заявивши, що це серйозно порушує принцип одного Китаю і положення китайсько-американських комюніке.

Глава КНР Сі Цзіньпін назвав візит Пелосі «черговою американською провокацією».

3 серпня Ненсі Пелосі завершила свій короткий візит до Тайваню, який викликав погрози з боку влади Китаю. Літак Пелосі вилетів із аеропорту Тайбею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: