Тайвань підняв винищувачі через наближення китайських літаків - деталі

Читать на русском
Як повідомляється при цьому, тайванські сили зафіксували активність 14-ти китайських військових кораблів навколо Тайванської протоки.
Reuters

Збройні сили Тайваню відреагували в суботу, 6 серпня, терміновим підняттям у повітря винищувачів у момент, коли десятки китайських бойових літаків наближалися до повітряного простору острова.

Про це повідомляє американське агентство Reuters, із посиланням на міністерство оборони Тайваню.

«Тайвань підняв винищувачі з метою попередження 20 китайських літаків, у тому числі 14-ти, які перетнули серединну лінію Тайванської протоки», - зазначається в повідомленні.

Візит Пелосі до Тайваню: ЗМІ назвали варіанти реакції КитаюЗМІ назвали кілька варіантів реакції Китаю на візит Пелосі до Тайваню. Серед них – провокації, дипломатичний протест та економічна відповідь.

Як повідомляється, при цьому тайванські сили зафіксували активність 14-ти китайських військових кораблів навколо Тайванської протоки.

Нагадаємо, наприкінці червня посол заявив, що влада Китаю готова повернути до свого складу Тайвань, нехай навіть і військовим шляхом.

Напередодні на тлі очікуваного візиту Пелосі Міністерство оборони Тайваню підвищило рівень своєї бойової готовності.

Пелосі прилетіла до Тайбею увечері 2 серпня. Міністерство закордонних справ Китаю висловило рішучий протест у зв'язку з її візитом, заявивши, що це серйозно порушує принцип одного Китаю і положення китайсько-американських комюніке.

Глава КНР Сі Цзіньпін назвав візит Пелосі «черговою американською провокацією».

3 серпня Ненсі Пелосі завершила свій короткий візит до Тайваню, який викликав погрози з боку влади Китаю. Літак Пелосі вилетів із аеропорту Тайбею.

Також нагадаємо, що Китай заблокував імпорт деяких товарів із Тайваню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: