Глава Компартії Китаю прокоментував прибуття Ненсі Пелосі на Тайвань

Читать на русском
Заяву Сі Цзіньпіна китайське державне телебачення проілюстрували кадрами початку військових навчань НВАК біля Тайваню
Сі ЦзіньпінEPA - European Pressphoto Agency

Візит голови Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань, який Китай вважає своєю територією, є «черговою американською провокацією».

Про це заявив керівник Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін, повідомляють державні китайські ЗМІ.

Історичний момент: що передувало візиту Ненсі Пелосі на ТайваньЧому Китай проти візиту Ненсі Пелосі на Тайвань та як розвиваються події надалі, читайте у матеріалі Слово і діло.

«Візит Пелосі на Тайвань є ще однією демонстрацією нецивілізованої кампанії імперіалістів. Ми продовжуємо дивитися на світ широко розкритими очима, щоб не пропустити жодної провокації з боку американських реакціонерів» - заявив він.

Примітно, що заяву Сі Цзіньпіна китайське державне телебачення проілюструвало кадрами початку військових навчань НВАК (Народно-визвольної армії Китаю) близько Тайваню.

Нагадаємо, 2 серпня, наперекір численним агресивним заявам Китаю, борт зі спікером Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі приземлився в аеропорту Тайбей - столиці Тайваню. Влада Китаю висловила з цього приводу рішучий протест та засудження.

На тлі візиту Пелосі Міністерство оборони Тайваню підвищило рівень своєї бойової готовності з ранку вівторка до полудня четверга, 4 серпня. А Китай заявив про проведення навколо Тайваню військових навчань з 2 по 4 серпня включно. При цьому Пелосі повинна покинути острів увечері 3 серпня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: