Небезпечна гра з вогнем: у МЗС Китаю відреагували на візит Пелосі до Тайваню (доповнено)

Читать на русском
Влада Китаю висловила рішучий протест і засудження сьогоднішнього візиту спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань.

Влада Китаю висловила рішучий протест і засудження сьогоднішнього візиту спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань.

Про це йдеться у заяві представника МЗС Чжао Ліцзяня у вівторок, 2 серпня.

За інформацією МЗС, цей візит серйозно порушує «принцип одного Китаю» і положення китайсько-американських комюніке, Пекін закликає США «не розігрувати тайванську карту для контролю над Китаєм».

У МЗС КНР заявили, що США хочуть за допомогою Тайваню стримувати Китай, «це вкрай небезпечна гра з вогнем».

«У відповідь на візит Пелосі на Тайвань ми вживемо всіх необхідних заходів для захисту державного суверенітету та територіальної цілісності, відповідальність за наслідки лежатиме на США та Тайбеї», - повідомив китайський чиновник.

Китайська сторона закрила повітряний простір для цивільних літаків на східному узбережжі поряд із Тайванем.

«Візит спікера Палати представників США Пелосі на Тайвань не є порушенням суверенітету Китаю», - відреагували на візит в Білого домі.

Пелосі, своєю чергою, заявила про те, що США не можуть залишатися осторонь, поки Китай «загрожує Тайваню та демократії в принципі».

Нагадаємо, 2 серпня борт зі спікером Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі приземлився в аеропорту Тайбею – столиці Тайваню.

Наприкінці червня посол заявив, що влада Китаю готова повернути до свого складу Тайвань, нехай навіть і військовим шляхом.

Сьогодні на тлі очікуваного візиту Пелосі Міністерство оборони Тайваню підвищило рівень своєї бойової готовності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: