Пелосі зустрілася з президенткою Тайваню

Читать на русском

Ненсі Пелосі зустрілася з президентом Тайваню і заявила, що США продовжать підтримувати острів.
Taiwan Presidential Office/AFP/Getty Images

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі провела зустріч із президенткою Тайваню Цай Інвень.

Про це повідомляє CNN.

«Сьогодні наша делегація, якою я дуже пишаюся, прибула на Тайвань, щоб недвозначно заявити: ми не відмовимося від своїх зобов'язань перед Тайванем і пишаємось нашою міцною дружбою. Тайвань був островом стійкості у світі. Справді, народ Тайваню довів світові, що з надією, мужністю і рішучістю можна побудувати мирне і процвітаюче майбутнє, навіть з урахуванням проблем, що стоять перед вами. І зараз як ніколи важливою є солідарність Америки з Тайванем. І це послання, яке ми приносимо сюди сьогодні», – заявила Пелосі на пресконференції.

Спікерка при цьому зазначила, що США продовжують дотримуватися політики одного Китаю. «Ми хочемо, щоб на Тайвані завжди була свобода та безпека, і ми не відступаємо від цього», – додала вона.

Цай Інвень у свою чергу заявила, що Тайбей зробить все можливе для зміцнення свого потенціалу самооборони. «Зіткнувшись із навмисно підвищеними військовими погрозами, Тайвань не відступить. Ми твердо відстоюватимемо суверенітет нашої країни і продовжуватимемо обороняти демократію», — заявила Цай.

Нагадаємо, напередодні Ненсі Пелосі прилетіла до Тайбею, незважаючи на погрози з боку Китаю.

Влада Китаю заявила, що візит політика серйозно порушує принцип «одного Китаю» та положення китайсько-американських комюніке.

Раніше ЗМІ назвали варіанти реакції Китаю на візит Пелосі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: