Тайвань підвищив рівень бойової готовності перед візитом Пелосі

Читать на русском
Міноборони Тайваню підвищило рівень бойової готовності перед візитом спікера Палати представників США Ненсі Пелосі. Китай у цей час проводить військові навчання у Південно-Китайському морі.
newsweek.com

Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі відвідає Тайвань у рамках свого турне Азією, незважаючи на попередження з боку офіційних осіб адміністрації Байдена, які стурбовані реакцією Китаю на її можливий візит.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на високопоставленого тайванського урядовця та офіційного представника США.

На тлі очікуваного візиту Пелосі Міністерство оборони Тайваню підвищило рівень своєї бойової готовності з ранку вівторка до полудня четверга, пише Reuters.

Китай, у свою чергу, розпочав у Південно-Китайському морі військові навчання, які триватимуть до 6 серпня.

За словами джерел, Пелосі має прибути на Тайвань у вівторок, але більшість зустрічей, у тому числі із президентом Цай Інвень, заплановані на середу.

Нагадаємо, напередодні в Міністерстві закордонних справ Китаю попередили, що їхні військові «не сидітимуть склавши руки» у разі, якщо Пелосі відвідає Тайвань. «Ми хотіли б ще раз заявити США, що Китай поряд, і Народно-визвольна армія Китаю ніколи не сидітиме склавши руки. Китай зробить рішучу відповідь та рішучі контрзаходи для захисту свого суверенітету та територіальної цілісності», — заявив офіційний представник МЗС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: