Amnesty International заявила про бажання переглянути свій скандальний звіт про Україну

Читать на русском
Amnesty International прийняла рішення вивчити та переглянути свій скандальний звіт, причому проводитися це буде за участю незалежних міжнародних експертів
Ілюстративне фотоaccountablenow.org

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявила про перегляд свого скандального звіту по Україні. Через цей звіт вона зазнала сильної критики, а також дуже серйозних репутаційних втрат.

Про це повідомляє німецьке видання Deutsche Presse-Agentur.

В організації заявили, що хочуть залучити до роботи над звітом міжнародних незалежних експертів, які вивчать як сам звіт, так і роботу над його переглядом. Також в організації вважають, що оприлюднили пресреліз без достатнього контексту і не приділили належної уваги російським воєнним злочинам.

Amnesty International вибачилася за звіт про війну в Україні та заявила, що не виправдовує рфЗазначається, що пріоритетом Amnesty International у цьому та будь-якому іншому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб.

«Ми хочемо зрозуміти, що саме пішло не так і чому, щоб винести уроки та поліпшити нашу роботу в області прав людини... У ньому не було приділено належної уваги російській агресії в порушення міжнародного права і численним воєнним злочинам, вчиненим російськими військовими та задокументованим Amnesty International» - заявили в AI.

Нагадаємо, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські сили, відбиваючи вторгнення росії, «завдають шкоди цивільному населенню, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в населених пунктах».

У МЗС, Міноборони та ОПУ розкритикували цей звіт, заявивши, що організація намагається виправдати російський тероризм.

Керівник української філії правозахисної організації Amnesty International Оксана Покальчук покинула свій пост у зв'язку зі скандальним звітом AI, заявивши, що цінності організації тепер суперечать цінностям самої Покальчук.

Раніше The Times повідомляли, що скандальний звіт Amnesty International є путінською пропагандою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: