Amnesty International вибачилася за звіт про війну в Україні та заявила, що не виправдовує рф

Читать на русском
Зазначається, що пріоритетом Amnesty International у цьому та будь-якому іншому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб.
facebook.com/amnestyua

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International принесла вибачення за те, що її звіт про війну росії проти України «заподіяв біль» українській стороні.

Про це Amnesty International заявляє у коментарі агентству Reuters.

«Amnesty International глибоко шкодує про страждання та гнів, які викликав наш прес-реліз про тактику ведення бойових дій українськими військовими. Пріоритетом Amnesty International у цьому та будь-якому іншому конфлікті є забезпечення захисту цивільних осіб. Це було єдиною метою при публікації даного дослідження. Хоча ми повністю дотримуємося своїх висновків, ми шкодуємо про завданий біль», - повідомляє АІ.

Скандальний звіт Amnesty International є путінською пропагандою – The TimesСвоїм непродуманим поширенням наративів російської пропаганди організація завдала собі непоправних репутаційних втрат і повинна піти в небуття

В електронному листі до Reuters у неділю Amnesty зазначила, що виявила українські збройні сили поряд із цивільними будинками у 19 містах та селах.

«Це не означає, що Amnesty International покладає на українські сили відповідальність за порушення, вчинені російськими військами, або що українські військові не вживають адекватних запобіжних заходів в інших частинах країни. Ми маємо бути дуже чіткими: жодні задокументовані нами дії українських сил жодним чином не виправдовують порушення з боку росії», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 4 серпня правозахисна організація Amnesty International заявила, що українські сили, відбиваючи вторгнення росії, «завдають шкоди цивільному населенню, створюючи бази та застосовуючи системи озброєння в населених пунктах».

У МЗС, Міноборони та ОПУ розкритикували цей звіт, заявивши, що організація намагається виправдати російський тероризм.

Керівниця української філії правозахисної організації Amnesty International Оксана Покальчук покинула свою посаду у зв'язку зі скандальним звітом AI, заявивши, що цінності організації тепер суперечать цінностям самої Покальчук.

Раніше The Times повідомляли, що скандальний звіт Amnesty International є путінською пропагандою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: