Ситуація на фронті: у Генштабі розповіли, де тривають бойові дії

Читать на русском
Російські війська зосередилися на встановленні повного контролю над Луганською та Донецькою областями, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

Бойові дії продовжуються в районі Івано-Даріївки на Краматорському напрямку, Вершини та Дачі на Бахмутському напрямку, у напрямках Мар'їнки та Пісків на Авдіївському напрямку. Крім того, в районі деяких населених пунктів українські військові придушили наступ окупантів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

У Генштабі зазначили, що росіяни зосередилися на встановленні повного контролю над Донбасом, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, а також на створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках.

ЗМІ розповіли про втрати росіян на знищеному аеродромі в Криму та показали фотографіїПопри те, що російська влада заявляє про відсутність втрат, на ділі вони колосальні - згоріло чимало літаків, а реальна цифра мертвих окупантів явно вище, ніж офіційні дані

На Волинському та Поліському напрямках ситуація змін не зазнала.

На Сіверському напрямку противник із ствольної артилерії обстріляв цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Логи Чернігівської області та Ворожба, Мезенівка, Грабовське та Славгород Сумської області.

На Харківському напрямку ворог здійснював вогневе ураження неподалік Удів, Петрівки, Протопопівки, Коробочкіного та Шевелівки.

На Слов'янському напрямку противник продовжував обстріли з артилерії та танків поблизу Карнаухівки, Вернопілля, Богородичного, Мазанівки та інших.

На Краматорському напрямку окупанти задіяли для вогневого ураження реактивну артилерію і танки біля Сіверська, Верхньокам’янського, Серебрянки та Григорівки.

Крім того, росіяни вели наступальні дії поблизу Григорівки та Верхньокам'янського, але успіху не мали. Бойові дії продовжуються в районі Івано-Даріївки.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріл наших військ з танків і артилерії недалеко від Бахмута, Костянтинівки, Переїзного, Веселого, Бахмутського, Веселої Долини, Яковлівки, Вершини і Зайцевого. Наніс авіаудари біля Виїмки, Спірного, Соледара, Бахмута та Зайцева.

У Генштабі повідомили, що окупанти провели розвідку боєм поблизу Яківлівки – українські військові відігнали загарбників назад. Також ворог безуспішно вів наступальні та штурмові дії неподалік Бахмутського та Зайцевого – із втратами відступив. Водночас продовжуються бойові дії у районах населених пунктів Вершина та Дача.

В ОПУ прокоментували сценарій із закінченням війни не на умовах УкраїниПоразка у війні з росією означатиме кінець української державності, адже росія згодна лише на повне знищення України. Суспільство має це розуміти, сказав Подоляк.

На Авдіївському напрямі супротивник здійснював артилерійські обстріли біля Мар'їнки, Водяного, Нетайлового, Авдіївки, Пісків, Опитного та Красногорівки. Війська рф ведуть наступальні дії у напрямах Мар'їнки і Пісків – бойові події тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли зі ствольної та реактивної артилерії, танків у районах населених пунктів Новомихайлівка, Мала Токмачка, Малинівка, Лук’янівське, Вугледар, Новоданилівка, Времівка, Білогір’я, Бурлацьке та Кушугум. Окупанти намагалися наступати біля Павлівки, але ЗСУ придушили ці спроби.

На Південнобузькому напрямі головні зусилля противник зосереджує на утриманні позицій і недопущенні просування наших військ. Здійснював обстріл цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Миколаїв, Українка, Прибузьке, Лимани, Степова Долина, Благодатне, Веселий Кут, Кобзарці, Біла Криниця, Твердомедове та Осокорівка.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський назвав одну з умов для якнайшвидшого закінчення війни з росією.

У свою чергу генерал-майор ЗСУ спрогнозував, коли Україна зможе святкувати перемогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: