Єрмак пояснив, чому конче необхідно завершити активну фазу війни до зими

Читать на русском
Закінчити активну фазу війни з росією до настання зими життєво необхідно, оскільки нові атаки окупантів можуть нести нові ризики.

Закінчити активну фазу війни з росією до настання зими життєво необхідно, оскільки зберігаються ризики атак агресора на теплоенергетичну інфраструктуру України.

Про це заявив керівник офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

У Зеленського пояснили, навіщо росія хоче заморозити війну на піврокуОкупанти хочуть заморозити війну на півроку, щоб стягнути ще більше військ та озброєння на фронт. Москва очікує, що Захід втомиться підтримувати Україну.

«Звичайно, такі ризики (ракетні атаки по об'єктах теплоенергетики – ред.) протягом усієї війни зберігаються. Російська армія продовжує атакувати об'єкти нашої інфраструктури. Це одна з їхніх цілей, вони її навіть не приховують. Відповідно, це одна з причин, чому ми хочемо вжити максимальних заходів для завершення активної частини війни до кінця осені», - сказав він.

За його словами, це складне та амбітне завдання, але життєво необхідне.

«Ми робимо все для того, щоб цілі деокупації було досягнуто. І, відповідно, пояснюємо це нашим партнерам. Вони поділяють нашу позицію», – додав він.

Голова ОПУ підкреслив, що чим довше російські війська знаходяться на тимчасово окупованих територіях України і намагаються там окопатися, тим складніше ці території буде звільнити.

Нагадаємо, генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко вважає, що активна фаза війни в Україні може закінчитися до кінця цього року – звільненням Херсону. Остаточна перемога ЗСУ над російськими окупантами можлива не раніше за весну.

У Міноборони вважають, що війну реально закінчити до кінця цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: