У Білому домі прокоментували ситуацію на Запорізькій АЕС та розповіли про рівень радіації

Читать на русском
США й надалі підтримують можливості МАГАТЕ продовжити їхній технічний мандат, щоб гарантувати ядерну безпеку України.

Керівництво Сполучених Штатів продовжує пильно стежити за ситуацією довкола захопленої росіянами Запорізької АЕС і закликає країну-агресора повернути станцію під повний контроль України.

Про це повідомляє речниця Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу.

Як зазначила прес-секретар, звіт Міністерства енергетики та Національного управління ядерної безпеки стверджує, що радіаційні датчики наразі продовжують надавати дані.

Згідно з її словами, в США поки не бачили жодних ознак підвищеного чи ненормального рівня радіації на ЗАЕС.

«Ми також знаємо про повідомлення щодо неналежного виконання заходів безпеки на АЕС від української влади та операторів, та вдячні за їхню відданість ядерній безпеці за важких обставин. Бої біля АЕС - це небезпечно», - сказала Жан-П'єр.

Перспективи ядерної катастрофи на ЗАЕС – оцінка експертаЕксперт у галузі енергетики оцінив перспективи ядерної катастрофи на Запорізькій атомній електростанції.

Водночас, вона закликала росію припинити будь-які дії на чи біля Запорізької АЕС і повернути станцію під повний контроль України.

«Зі свого боку ми й надалі підтримуватимемо можливості МАГАТЕ продовжити їхній технічний мандат, щоб гарантувати ядерну безпеку України», - підсумувала речниця Білого дому.

Нагадаємо, 5-6 серпня російські війська кілька разів обстріляли об'єкти Запорізької атомної електростанції. Аналітики вважають, що окупанти використовують захоплені АЕС із метою зіграти на побоюваннях Заходу щодо ядерної катастрофи в Україні.

«Енергоатом» закликав світову спільноту вжити заходів для спрямування безпечної місії на Запорізьку АЕС із подальшим виведенням звідти російських військ.

Раніше експерти оцінили наслідки можливої аварії на Запорізькій АЕС.

Також нагадаємо, що росія розпочала процес підключення ЗАЕС до Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: