Російські окупанти замінували Запорізьку АЕС – ГУР МО

Читать на русском
Крім блоків, заміновані також всі комунікації навколо ЗАЕС. При цьому жодні міжнародні організації не контролюють і не можуть проконтролювати ситуацію на станції
Запорізька АЕСua.news

Російські окупанти дійсно замінували всі енергоблоки Запорізької атомної електростанції. Якщо буде підірваний хоч один блок, катастрофа своїми масштабами перекриє Чорнобиль.

Про це заявив представник пресслужби Головного управління розвідки Андрій Юсов, повідомляє «Енергоатом» у своєму Telegram.

На ЗАЕС є ризик викиду радіації через пошкодження станції – «Енергоатом»Наразі персонал станції займається ліквідацією наслідків пошкоджень, яких окупанти завдали своїми обстрілами 5 серпня.

Юсов зазначив, що крім блоків, заміновані також всі комунікації навколо ЗАЕС. При цьому жодні міжнародні організації не контролюють і не можуть проконтролювати ситуацію на станції. Хоча світу зараз потрібно активно бити на сполох, тому що вибух одного енергоблоку стане трагедією гірше Чорнобиля.

«МАГАТЕ не контролює й ООН, і всі структури не контролюють ситуацію на Запорізькій атомній електростанції. Щобільше, проведені та оприлюднені міжнародні розслідування, де чітко показано, як росіяни завозять зброю, техніку та вибухівку на територію енергоблоків. Є підтверджена інформація про замінування енергоблоків російськими окупаційними військами Запорізької атомної станції в Енергодарі» - зазначив він.

Нагадаємо, 6 серпня «Енергоатом» закликав ООН, МАГАТЕ і все світове співтовариство вжити всіх можливих заходів для направлення місії безпеки на Запорізьку АЕС з подальшою її демілітаризацією та виведенням збройних російських окупаційних військ зі станції та всієї прилеглої території.

Ворожі обстріли Запорізької АЕС пошкодили лінії електропередач, через що четвертий енергоблок станції відключений від енергосистеми.

В ОПУ зазначили, що ЗАЕС могла злетіти в повітря. МАГАТЕ має жорстоко відреагувати на обстріли російськими агресорами та закликати рф передати станцію під контроль комісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: