Окупанти погрожують підірвати Запорізьку АЕС – Енергоатом

Читать на русском
Російські окупанти відкрито погрожують підірвати заміновану Запорізьку АЕС, заявляючи, що вона буде або російською, чи нічиєю.

Російські окупанти погрожують підірвати заміновану Запорізьку АЕС.

Про це повідомляє «Енергоатом».

Росія хоче зіграти на страху Заходу перед ядерною катастрофою – ISWРосійські війська використовують захоплені АЕС з метою зіграти на побоюваннях Заходу щодо ядерної катастрофи в Україні.

Компанія посилається на заяву російського начальника військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Валерія Васильєва – саме він зараз командує гарнізоном ЗАЕС – який сказав, що «тут буде або російська земля, або випалена пустеля».

«Як ви знаєте, ми замінували усі важливі об'єкти Запорізької атомної станції. І ми не приховуємо цього від ворога. Ми їх попередили. Ворог знає, що станція буде або російською, або нічиєю. Ми готові до наслідків цього кроку. І ви, воїни-визволителі, повинні розуміти, що іншого шляху ми не маємо. І якщо буде найжорсткіший наказ – ми маємо виконати його із честю», – цитує «Енергоатом» заяву Васильєва.

Нагадаємо, 5 серпня російські війська обстріляли окупований ними ж Енергодар. Зокрема три снаряди впали на території ЗАЕС.

Внаслідок обстрілів на Запорізькій АЕС було пошкоджено лінії електропередач, через що четвертий енергоблок станції відключено від енергосистеми. Крім того, через пошкодження АЕС був ризик витоку водню та розпилення радіоактивних речовин.

Пізніше стало відомо, що окупанти замінували усі енергоблоки Запорізької атомної електростанції.

Увечері 6 серпня російські військові вкотре здійснили ракетний обстріл майданчика Запорізької АЕС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: