Один блок Запорізької АЕС відключений через пошкодження ліній електропередач

Читать на русском
Ворожий обстріл Запорізької АЕС пошкодив лінії електропередач, через що четвертий енергоблок станції відключений від енергосистеми.
Getty Images

Ворожий обстріл Запорізької АЕС пошкодив лінії електропередач, через що четвертий енергоблок станції відключений від енергосистеми.

Про це повідомляє голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Він зазначив, що вночі ворог завдав ракетного удару по об’єкту інфраструктури в Шевченківському районі Запоріжжя. За попередньою інформацією, постраждалих немає, значних руйнувань також не зафіксували. Крім цього, вночі обстрілу з боку окупанта зазнав проммайданчик смт Степногірськ. Пошкоджена електропідстанція, тому наразі у всіх населених пунктах громади немає світла.

За даними Старуха, вчора ввечері ворожий обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС. Виникла пожежа та інформації щодо постраждалих немає.

«Також внаслідок пошкоджень ліній електропередач 4-й енергоблок станції відключений від енергосистеми та переведений до резерву», – додав він.

Нагадаємо, 5 серпня російські війська обстріляли окупований ними ж Енергодар. У більшості районів міста було зафіксовано відсутність світла, водопостачання та Інтернету. Три снаряди впали на території ЗАЕС.

У МЗС України рішуче засудили дії росіян на території захопленої ними Запорізької АЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: