У США вводять нові санкції проти 100 топ-чиновників Білорусі

Читать на русском
Санкції були введені у другу річницю захоплення влади у Білорусі режимом Лукашенка. У США вважають, що події 2020 року завдали шкоди демократичним інституціям та перешкоджали демократичним переходам в Білорусі.
фото: ВВС

У Сполучених Штатах оголосили про введення санкцій проти 100 високопоставлених посадовців режиму в Білорусі, причетних до підриву демократії в республіці, переслідування й репресій усіх, хто виступає за право на основні свободи.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Очільник Держдепу зазначив, що санкції були введені у другу річницю захоплення влади у Білорусі режимом Лукашенка. У США вважають, що події 2020 року завдали шкоди демократичним інституціям та перешкоджали демократичним переходам в Білорусі.

«Сьогодні ми оголошуємо наступні кроки із запровадженням візових обмежень проти 100 офіційних осіб режиму та їхніх філій за участь у підриві, завданні шкоди демократичним інституціям або перешкоджанні демократичному переходу в Білорусі», - йдеться в заяві, приуроченій до двох років після фальсифікації президентських виборів у країні.

Росіяни везуть до Білорусі все більше ракет для С-300 та С-400 – ЗМІУ білоруському Гомелі постійно сідають військові транспортники російської армії, доверху набиті ракетами до комплексів ППО

Блінкен вважає, що згадані структури були причетні до тортур опозиціонерів, журналістів та протестувальників, а в університетах займались відрахуваннями активних студентів.

Зокрема, у переліку позначені високопоставлені посадовці адміністрації президента, МВС, КДБ, центральної виборчої комісії, генпрокуратури, головного апарату слідчого комітету, мінтрансзв'язку, головного управління по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією. Крім того, під санкції потрапили чиновники держтелерадіокомпанії «Белтелерадіо», другої національної телестанції, а також представники командування ВПС і ППО республіки. У списку також опинилися члени парламенту, окружні судді, співробітники служби безпеки, члени виконавчих комітетів і адміністратори державних університетів.

Нагадаємо, що Білорусь розпочинає навчання за участю військ ППО та повітряних сил.

При цьому, Білорусь вкотре продовжила військові навчання на кордоні з Україною.

Раніше ми повідомляли, що санкції жорстоко б'ють по росіянам, в росії інфляція та дефіцит товарів.

Також нагадаємо, що Євросоюз прибрав зі списку санкцій найбільшого російського виробника титану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: