Росіяни везуть до Білорусі все більше ракет для С-300 та С-400 – ЗМІ

Читать на русском
У білоруському Гомелі постійно сідають військові транспортники російської армії, доверху набиті ракетами до комплексів ППО
Іл-76 ВКС РФПропаганда Кремля

У білоруському Гомелі знову приземлився військово-транспортний літак російських ВКС Іл-76, який міг привезти чергову партію ракет до комплексів протиповітряної оборони С-300 та С-400, які розміщені росіянами в Білорусі.

Про це повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн у своєму Telegram.

Пентагон підтвердив надання Україні протирадарних ракетПротирадарні, інакше - протирадіолокаційні ракети можуть вражати будь-які радари противника, включаючи радари систем ППО

«Сьогодні (8 серпня) в районі 15:30 в аеропорт Гомеля прилетів Іл-76 ВКС рф з реєстраційним номером RA-78842 і полетів в районі 18:05. Важливо відзначити, що це вже третій Іл-76 ВКС рф, який прилетів в Гомель за останні три дні та в цей раз у нас є підстави вважати, що борт міг привезти в Гомель нову партію ракет для ЗРК С-300/400» - сказано в повідомленні.

Відзначається також, що після того, як в Гомель прибув літак, було помічено рух двох транспортних машин, кожна з яких перевозила чотири ракети. Ці транспортники помічені в даному районі не вперше.

«Маршрут руху тралів повторює той, що був 5 серпня, коли Іл-76 ВКС рф вже привозив партію ракет для ЗРК з-300/400 в Гомель (цей же Іл-76 RA-76604 ВКС рф останній раз прилітав до Гомеля вчора, 7 серпня, о 07:00 і полетів о 08:20). Таким чином, як і минулого разу, ми можемо припустити, що трали могли повезти ракети на аеродром в Зябрівці, який контролюється силами ЗС рф» - повідомили розслідувачі.

Нагадаємо, що війська рф розгортають додаткові сили та засоби ППО на території Білорусі. Зокрема, завезені комплекси С-400.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: