Євросоюз прибрав зі списку санкцій найбільшого російського виробника титану – WSJ

Читать на русском
Це черговий поганий приклад виборчого пом'якшення санкцій проти росії - тим більше, що справа стосується компанії, що працює на російський оборонпром
Ілюстративне фото24 канал

Європейський Союз в останній момент при узгодженні сьомого пакета санкцій проти росії раптово прибрав з нього санкції проти російського металургійного підприємства «ВСМПО-Авісма» - це найбільший світовий виробник титану.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

Зазначається, що рішення про санкції проти цієї компанії блокувала Франція та низка інших країн ЄС. Це пов'язано з тим, що компанія постачає титан для європейського літакобудування, зокрема, для великої французької авіабудівної компанії Airbus. Співрозмовники видання відзначили, що блокування було викликане нібито стурбованістю, що якщо проти «ВСМПО-Авісма» впровадять санкції, то росія взагалі припинить продавати титан в Європу.

У ЄС назвали суму заморожених активів російських олігархівЗа останні два місяці сума заморожених активів російських олігархів різко зросла – до 12,5 млрд євро.

Це черговий поганий приклад виборчого пом'якшення санкцій проти росії - тим більше, що справа стосується компанії, що працює на російський оборонпром. Спочатку компанія опинилася під санкціями саме через те, що постачає матеріали для російських реактивних винищувачів.

Ситуація ускладнюється тим, що половина світової аерокосмічної промисловості залежить від російського титану. Той же Airbus купує в росії 65% свого титану. Однак титан є для росії невеликим джерелом доходу - у 2020 році його експортували на 415 млн доларів, що дало привід деяким європейським чиновникам і бізнесменам стверджувати про нібито марність цих санкцій.

Нагадаємо, 21 липня Рада Євросоюзу схвалила сьомий пакет санкцій проти росії. Одна з ключових нових заходів - заборона на операції з російським золотом, в тому числі у вигляді коштовностей.

Раніше в Єврокомісії заявили, що не збирається зупинятися на сьомому санкційному пакеті проти росії. Вже восени почнеться робота над новими обмеженнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: