Світ має запровадити санкції проти ядерної галузі росії – президент

Читать на русском
Зеленський нагадав, що російські окупанти не тільки обстрілюють найбільшу атомну електростанцію Європи, а й демонстративно її замінували, погрожуючи підірвати
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Світ повинен негайно впровадити нові санкції проти ядерної галузі росії через ядерний тероризм, який практикує кремль, зокрема, через постійні обстріли росією Запорізької атомної електростанції.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 8 серпня.

Зеленський нагадав, що російські окупанти не тільки обстрілюють найбільшу атомну електростанцію Європи, а й демонстративно її замінували, погрожуючи підірвати. Реакція міжнародної спільноти є, але слів недостатньо, потрібні дії. Тому, що катастрофа може статися куди більш масштабна, ніж вибух в Чорнобилі.

«Потрібно прискорювати відповідні дії... Росія не буде рахуватися зі словами та занепокоєнням. Потрібні нові санкції проти держави-терориста і всієї російської атомної галузі за створення загрози ядерної катастрофи... Чорнобильська катастрофа – це вибух в одному реакторі, Запорізька АЕС - це шість енергоблоків» - зазначив президент.

Нагадаємо, 5 серпня російські війська обстріляли окупований ними ж Енергодар. Зокрема, три снаряди впали на території ЗАЕС.

В результаті обстрілу на Запорізькій АЕС були пошкоджені лінії електропередач, через що четвертий енергоблок станції був відключений від енергосистеми. Крім того, через пошкодження АЕС був ризик витоку водню та розпилення радіоактивних речовин.

Пізніше стало відомо, що окупанти замінували всі енергоблоки ЗАЕС. Також російські окупанти погрожують підірвати заміновану Запорізьку АЕС, погрожуючи, що вона буде «або російською, або нічиєю».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: