Блінкен озвучив своє бачення закінчення війни між росією та Україною

Читать на русском
Сама проблема агресії росії проти України набагато ширша, ніж здається: це не просто агресія однієї країни проти іншої, це агресія проти основоположних принципів всієї міжнародної системи безпеки
Ентоні БлінкенAP / Reuters

У США вважають, що війна в Україні буде завершена шляхом переговорів воюючих сторін одна з одною. Однак у США продовжують дотримуватися думки, що росії не можна дати здобути перемогу в Україні.

Про це розповів державний секретар США Ентоні Блінкен в ході своєї пресконференції під час турне по Африці.

Зеленський: Російські псевдореферендуми закриють будь-яку можливість переговорів з рфБудь-який псевдореферендум призведе до того, що жодних переговорів з росією більше не буде. Всі учасники псевдореферендумів будуть переслідуватися безстроково

За словами Блінкена, сама проблема агресії росії проти України набагато ширша, ніж здається: це не просто агресія однієї країни проти іншої, це агресія проти основоположних принципів всієї міжнародної системи безпеки. Якщо дозволити росії продовжувати те, що вона робить, або дати їй здобути перемогу, точно така ж ситуація почнеться по всьому світу - великі країни вирішать, що вони можуть вторгатися на територію своїх слабших сусідів і забирати у них землі, вбиваючи людей в безлічі.

При цьому, додав Блінкен, США прихильні тому, щоб війна була закінчена дипломатичним шляхом.

«Ми сподіваємося, що з часом, як казав український президент, це буде вирішено дипломатичним шляхом. А поки ми повинні відстоювати тезу про те, що суверенітет і незалежність України мають значення. Вони важливі для українців, але вони важливі й для всього світу» - резюмував він.

Нагадаємо, в ОПУ вважають, що відновлення переговорів з країною-агресором можливе лише за умови кількох тактичних поразок ворожої армії, адже інакше росія відмовиться від них або спробує обдурити договірні сторони.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що керівництво країни-агресора націлене тільки на подальше ведення війни, тому всі заяви про «готовність до діалогу» є димовою завісою. А на думку президента Володимира Зеленського, переговори з росією - це не діалог, а ультиматум з боку країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: