Спершу треба перемогти росію, а потім вести переговори – глава МЗС Британії

Читать на русском
Ліз Трасс вважає, що переговори на даному етапі принесуть неправдивий мир і призведуть до подальшої агресії росії в майбутньому.
Reuters

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що переговори з володимиром путіним на даному етапі не приведуть до миру. Спершу треба перемогти росію, а потім вести переговори.

Трасс сказала про це, виступаючи на заході НАТО, повідомляє Sky News.

Україну не можна примушувати до невигідної мирної угоди – ДжонсонБорис Джонсон заявив, що світові лідери не повинні тиснути на президента Зеленського, щоб він уклав невигідний для України мир із росією.

«Абсолютно необхідно, щоб ми забезпечили поразку росії в Україні. І це необхідно заради європейської безпеки, свободи та демократії, і це єдиний спосіб, яким ми збираємося досягти міцного миру в Європі», – наголосила Трасс.

«Дехто каже, що може бути деяка можливість переговорів зараз, поки росія все ще перебуває в Україні, але я думаю, що це принесе хибний мир і призведе до подальшої агресії в майбутньому», – вважає міністр.

За її словами, у цьому питанні потрібно винести уроки з минулого, наприклад, з невдач Мінських угод. «Тому мій посил полягає в тому, що ми маємо спочатку перемогти росію, а потім вести переговори», – підсумувала глава МЗС.

Нагадаємо, раніше колишня держсекретарка США Гілларі Клінтон висловила думку про те, що час для початку переговорів між Україною та росією ще не настав.

Радник керівника ОПУ Михайло Подоляк говорив, що мирний договір з росією в сьогоднішніх умовах є безперспективним і неможливим, оскільки це буде відкладена війна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: