Україна не буде вступати в переговори з росією, поки не розіб'є її – Подоляк

Читать на русском
Переговори будуть проходити тільки на умовах України та ніяк інакше. До цього питання варто повернутися після того, як росія почне зазнавати серйозних поразок
Михайло Подолякpresident.gov.ua

Україна не буде проводити жодних переговорів з росією, оскільки зараз такі переговори неможливі. До питання переговорів можна буде повернутися, коли Україна почне здобувати перемогу.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону.

Як українці ставляться до територіальних поступок заради миру та перспективи витіснення росії – опитування WSJ89 відсотків українців вважають неприйнятними територіальні поступки росії заради мирної угоди. 66 відсотків вважають, що росію можна витіснити із захоплених цього року територій, 53 відсотки – з усіх окупованих регіонів.

Подоляк зазначив, що росія зараз за допомогою різних каналів - через власних політиків, куплених москвою політиків інших країн та інше проросійське сміттєве лобі - закликає до переговорів з Україною. Паралельно з цим росія продовжує окуповувати території України, скоює військові злочини, вбиває мирних людей. Тобто, мирне врегулювання з точки зору бажаючих піти на переговори означає, що Україна повинна пробачити росії всі військові злочини та відмовитися від втрачених територій і людей.

«І в цей час виходить якийсь черговий розумник і з усією серйозністю каже: «Напевно потрібно якось підходити до мирного врегулювання». Що значить мирне? Це ми чи що напали на рф? У чому мирне врегулювання?.. Цинічний вбивця пограбував, вбив, захопив. Сідайте з ним за стіл переговорів і говорите, що він добропорядний громадянин. Нам з усією серйозністю це пропонують... Ні, це неможливо» - обурився Подоляк.

Радник глави ОПУ додав, що переговори будуть проходити тільки на умовах України й ніяк інакше. До цього питання варто повернутися після того, як росія почне зазнавати серйозних поразок.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс заявила, що переговори з володимиром путіним на даному етапі не приведуть до миру. Спочатку потрібно перемогти росію, а потім вести переговори.

Влада Німеччини виступає проти мирного договору між Україною і рф, який буде складено на умовах президента країни-агресора.

Україна може відновити переговори з росією після контрнаступу української армії. Він повинен відбутися ближче до кінця літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: