В ОПУ розповіли, що саме вимагає росія від України та чому

Читать на русском
Шансу зібратися з силами, порушити черговий договір і знову почати війну росіянам ніхто не дасть, тому ніяких переговорів з росією поки що і бути не може
Михайло ПодолякGetty Images

Російські окупанти намагаються примусити Україну до переговорів, оскільки їхні ресурси для війни добігають кінця. Зараз росіяни знаходяться на піку своїх територіальних завоювань. У москві прекрасно розуміють, що далі російські війська покотяться назад – ЗСУ отримають західне озброєння і почнуть деокупацію територій.

Про це розповів радник керівника офісу президента Михайло Подоляк в интервью 24 каналу.

«Це процес не настільки швидкий, як нам би хотілося. Ми повинні це розуміти. Ресурсу у російської армії ще достатньо. Це божевільна орда, тобто їх дуже багато. Вони не вважають, що людей треба берегти - і йдуть, і йдуть... Тому сьогодні вони хочуть ультимативно зафіксувати статус-кво. Домовитися з нами про часткове перемир'я і зафіксувати нову лінію розмежувань - Мінськ-3» - зазначив він.

Подоляк додав, що дії росії прекрасно прогнозуються. Шансу зібратися з силами, порушити черговий договір і знову почати війну їм ніхто не дасть, тому ніяких переговорів з росією поки що і бути не може.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський назвав заяви росії про готовність до переговорів з Україною ультиматумами, а не дипломатією.

У МЗС зазначили, що керівництво країни-агресора націлене тільки на подальше ведення війни, тому всі заяви про «готовність до діалогу» є димовою завісою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: