Домовитися неможливо: у Зеленського озвучили умови поновлення діалогу з рф

Читать на русском
Відновлення переговорів із країною-агресором можливе лише за умови кількох тактичних поразок ворожої армії.

Відновлення переговорів із країною-агресором можливе лише за умови кількох тактичних поразок ворожої армії, адже інакше росія відмовиться від них або спробує обдурити сторони, які домовляються.

Про це повідомив радник голови ОП Михайло Подоляк в інтерв'ю французькій газеті Le Figaro.

«На жаль, із росією домовитися сьогодні неможливо. Росія обов'язково відмовиться або спробує обдурити сторони, які домовляються. Вона на повну використовує свої експансіоністські можливості та хоче просунути статус-кво, який є неприйнятним для України. Тому треба розуміти, що переговорний процес із росією можливий лише за умови кількох важливих тактичних поразок», - сказав він.

«Немає передумов»: у кремлі відповіли на пропозицію Ердогана організувати переговори з УкраїноюПєсков заявив, що росія цінує зусилля Ердогана щодо організації переговорного процесу, але передумов для переговорів з Україною наразі немає. Він також заявив, що нібито це не рф організовує псевдореферендуми на окупованих територіях.

Подоляк зазначив, що росія не може захопити більше українських територій. Вона використовує стратегію терористичних атак, свідомо завдаючи ударів по місцях, де перебувають лише мирні жителі.

«Їхня мета – деморалізувати та посіяти паніку серед населення, щоб воно тиснуло на уряд і вимагав негайного укладання мирного договору на будь-яких умовах. Але Україна зараз вкрай мобілізована, і населення розуміє, що ті жертви, на які воно сьогодні йде, є необхідними для перемоги над росією», - сказав Подоляк.

Радник керівника Офісу президента зазначив, що на сьогодні контактів на військово-політичному рівні між Україною та рф немає. Однак є діалог щодо гуманітарної складової - обміну полоненими, тілами загиблих бійців, гуманітарних коридорів, а також переговори через посередників щодо експорту зерна.

Подоляк нагадав, що Україна прагне перемоги та звільнення всіх своїх територій.

«Це умова виживання української нації. Путін неодноразово говорив, що його метою є не просто захоплення певної території, а повне захоплення України зі знищенням нинішньої сутності української держави», - сказав він.

Подоляк зазначив, що світові лідери мають зрозуміти, що ця війна – це війна демократії проти авторитаризму. Якщо росія переможе, то вона домінуватиме в Європі, а також спробує зазіхнути на інші країни, такі як Польща, країни Балтії та Молдова.

Перемога України над росією забезпечить спокійне майбутнє Європі та іншим країнам світу – без енергетичного, міграційного чи продовольчого шантажу та без загрози нового збройного конфлікту.

«Українці готові вмирати за волю, і вони за неї вмирають. Завдання Європи – просто підтримати нас. Дайте зброю, дайте фінансову допомогу, дайте можливість виграти цю війну! Ми готові віддати свою кров, аби люди залишалися вільними, щоб Європейський Союз залишався вільним. Сьогодні визначається історична конфігурація європейської спільноти на наступні п'ятдесят сто років», - додав Подоляк.

Нагадаємо, ще 3 серпня Пєсков говорив, що росія готова і хоче вирішити ситуацію в Україні дипломатичним шляхом, щоправда, на своїх ультимативних умовах.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, такі заяви просто «димова завіса», а насправді керівництво Росії націлене лише на подальше ведення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: