Росії потрібні не переговори, а оперативна пауза – Подоляк

Читать на русском
Подоляк заявив, що росія хоче використати переговори не для мирного врегулювання, а для оперативної паузи, коригування військової стратегії та накопичення озброєння.

Російській владі потрібні не переговори з Україною, а оперативна пауза, щоб внести корективи у військову стратегію та накопичити додаткове озброєння.

Про це в інтерв'ю ВВС заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

За словами Подоляка, пропозиція росії про переговори є елементом гібридної стратегії. «Росії потрібна оперативна пауза для того, щоб внести корективи в свою військову стратегію. Росія не була підготовлена до війни, яку вона отримала на території України, тому що вона не знала і не розуміла Україну. Росія вважала, що вона зайде, - і за три, п'ять, сім днів всі стоятимуть на колінах. Тому сьогодні росія хоче модернізувати свою військову стратегію. Накопичити додаткові снаряди, ракети. Зважаючи на те, що санкції все ж працюють, то і мікрочіпи, яких у них недостатньо, і їх треба десь шукати. Вони хочуть накопичити гроші, які вони отримують за енергоносії. Все це потребує часу», – сказав радник.

Пєсков заявив, що Україна може «зупинити війну до кінця доби» та назвав умовиДмитро Пєсков заявив, що якщо українські військові здадуться, а Україна виконає всі ультиматуми кремля, то війна закінчиться до кінця доби.

Україні ж, наголосив він, переговори зараз не потрібні, інакше це буде «Мінськ-3». «Україна пропонує почати переговорний процес в момент, коли ви відійшли з усієї території України, кордони України, в тому числі в Криму, відновлені. Після цього ми говоримо про те, як далі ми існуємо, тому що все одно це країна-сусід з точки зору гарантій безпеки для України. Ну, і безумовно, росія, напевно, (захоче) гарантій безпеки для себе», – сказав Подоляк.

Якщо розпочати переговори зараз, то росія не захоче повернути окуповані території, тимчасове припинення вогню зміниться контратакою України, а рф почне говорити світові, що агресором є Україна.

Крім того, заявив Подоляк, зараз неактуальною є також тема переговорів Володимира Зеленського з путіним. «І у перші місяці війни президент, як ви пам'ятаєте, не раз говорив, що він готовий особисто розмовляти з путіним. Інша річ, що президент свідомий того, що росія, якщо вона не отримає на полі бою низку суттєвих тактичних поразок, не буде адекватно сприймати будь-які переговори. Він це абсолютно чітко розуміє. І він це доводить, до речі, партнерам: якщо ви хочете, щоб ми дійсно сіли і говорили про щось, то потрібно спочатку довести силою, що Україна потужніша з військової точки зору, з точки зору стратегії і тактики і з точки зору управління військовою операцією, ніж російська федерація. Тоді можна вести переговори», – розповів він.

Нагадаємо, 3 серпня у кремлі заявили, що росія «готова та хоче» вирішити «ситуацію» в Україні дипломатичним шляхом, щоправда, на своїх ультимативних умовах.

Президент Володимир Зеленський вважає, що переговори України з росією на сьогоднішній день недоречні. За його словами, це не діалог, а ультиматум із боку країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: