У США сенатори тиснуть на Байдена з вимогою визнати Росію країною-терористом – CNN

Читать на русском
Як Білий дім, так і Конгрес можуть визнати росію спонсором тероризму, а Байдену пора посилити тиск на путіна і допомагати Україні більше
Ілюстративне фотоpixabay.com

Сенат США вимагає від адміністрації президента Джозефа Байдена визнати росію країною, яка спонсорує тероризм. Вимога сенаторів звучить на тлі того, що росія вторглася в Україну і здійснює там численні акти терору та воєнні злочини.

Про це повідомляє американський телеканал CNN.

Сенатори США Ліндсі Грем (республіканець) і Річард Блюменталь (демократ) в ефірі каналу заявили, що будуть просувати в Конгресі США це рішення незалежно від того, чи підтримує його президент Байден. Як Білий дім, так і Конгрес можуть визнати росію спонсором тероризму, а Байдену пора посилити тиск на путіна і допомагати Україні більше.

Конгрес США розробить критерії для визнання росії спонсором тероризму – ДерждепартаментЗа словами представника Держдепартаменту, визнання росії спонсором тероризму не сильно вплине на санкції, які вже діють проти неї.

«Я сподіваюся, що президент вирішить прийняти цю позицію добровільно, і він не знімає її зі столу щодо спонсорованого державою тероризму» - прокоментував хід подій сенатор Блюменталь.

Сенатор Грем, своєю чергою, закликав Байдена до співпраці з Конгресом в питанні оголошення росії терористом, але також додав, що Конгрес буде просувати це рішення незалежно від підтримки Байдена.

«Я хотів би працювати з адміністрацією Байдена. Але незалежно від того, чи потрібно нам прийняти законодавство, щоб це сталося, ми готові це зробити. Я закликаю адміністрацію діяти зараз» - додав він.

Нагадаємо, 28 липня Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, в якій закликав держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити росію державою-спонсором тероризму за дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Адміністрація президента США Джозефа Байдена вивчає варіант внесення росії в списки країн, які спонсорують та підтримують тероризм. Це стане реакцією на нові російські звірства в Україні. А ось держсекретар США Ентоні Блінкен побоюється прийняти рішення про визнання росії державою-спонсором тероризму, попри відповідну резолюцію Сенату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: