У Білому домі розглядають визнання росії країною-спонсором тероризму

Читать на русском
Рішення щодо остаточного визнання росії країною-терористом буде приймати Держдепартамент США, в чиїй компетенції знаходиться питання
Білий дімВікіпедія

Адміністрація президента США Джозефа Байдена вивчає варіант внесення росії в списки країн, які спонсорують і підтримують тероризм. Це стане реакцією на нові російські звірства в Україні.

Про це заявила прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу 29 липня.

Знищення українських полонених в Оленівці: що відомо на даний моментМасова загибель українських військовополонених в Оленівці, яку вже почали порівнювати з Катинню, сколихнула як українське суспільство, так і союзників України за кордоном

«Це вимагає винесення відповідного визначення Держдепартаментом, що враховує конкретні критерії та прийняте Конгресом США законодавство. Ми розглядаємо цей варіант поряд зі спектром інших пропозицій, покликаних нав'язати росії подальші витрати» - зазначила вона, коментуючи можливість визнання рф країною-терористом.

Нагадаємо, 28 липня Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, в якій закликав держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити росію державою-спонсором тероризму за дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Вранці 29 липня російські ЗМІ з посиланням на міноборони росії повідомили, що Збройні Сили України нібито завдали артилерійського удару по колишній колонії біля н/п Оленівка в Донецькій області. Населений пункт тимчасово контролюється терористами російського терористичного угруповання «ДНР», а в СІЗО утримуються українські військовополонені. Окупанти заявили про те, що удар нібито наносився ракетою з РСЗВ HIMARS, і мінімум 53 людини загинуло. Всі загиблі були українськими військовополоненими.

Україна має достатньо доказів того, що вбивство українських військовополонених в Оленівці - це спланований росіянами, усвідомлений і цинічний теракт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: