Зеленський подякував Сенату США за резолюцію про визнання росії спонсором тероризму

Читать на русском
Зеленський нагадав, що росія вкладається в тероризм більше, ніж будь-яка інша країна у світі, тому немає причин не визнати її спонсором тероризму
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський подякував Сенату США, який 28 липня ухвалив резолюцію з настійним закликом до Державного департаменту визнати росію державою-спонсором тероризму.

Про це він заявив у своєму відеозверненні за підсумками 28 липня.

«Хочу подякувати також американським сенаторам, які одноголосно схвалили резолюцію, яка закликає Державний департамент США визнати росію державою – спонсором тероризму. Можна взяти будь-який день в Україні - сьогоднішній або будь-який інший після 24 лютого, щоб побачити, що ніхто у світі не вкладається в тероризм більше, ніж росія. Це дійсно вимагає юридичної реакції на глобальному рівні. І немає ніякої раціональної причини, щоб такої реакції не було, зокрема в США» - зазначив президент.

Нагадаємо, 28 липня Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, в якій закликав держсекретаря Ентоні Блінкена оголосити росію державою-спонсором тероризму за дії в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Нагадаємо, 3 травня Верховна рада підтримала звернення до США про визнання росії державою-спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: