США серйозно розглядають оголошення росії країною-спонсором тероризму – подробиці

Читать на русском
Посол США в україні наголосила, що Штати запровадили безпрецедентну за обсягом та глибиною кількість санкцій, і продовжуватимуть це робити.
Glavnoe.ua

Сполучені Штати Америки серйозно розглядають питання про оголошення росії державою-спонсором тероризму у зв’язку з її повномасштабним вторгненням в Україну.

Про це надзвичайна і повноважна посол США в Україні Бріджит Брінк заявила в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Щодо оголошення росії державою-спонсором тероризму, ми розглядаємо це питання, воно потребує ретельного аналізу відповідно до американських законів...Ми використовуємо всі доступні засоби, включно з багатьма, які б застосовувалися для країни, яка є таким спонсором. Проте ми також серйозно розглядаємо таке оголошення. І ми продовжимо притягати росію до відповідальності відповідно до нашого законодавства», - сказала Бріджит Брінк.

Росії пора офіційно присвоїти статус країни-терориста – ЗеленськийЗеленський нагадав про те, скільки людей 14 липня загинуло в результаті удару рф по Вінниці. Серед цих людей не було жодного військового - тільки цивільні люди

Посол наголосила, що США запровадили «безпрецедентну за обсягом та глибиною кількість санкцій», і продовжуватимуть це робити.

«Разом з нашими партнерами та союзниками зі всього світу ми запровадили безпрецедентну за обсягом та глибиною кількість санкцій, і ми продовжуватимемо це робити й надалі», – наголосила Брінк.

Раніше ми повідомляли, що Конгрес США оголосить росію державою-спонсором тероризму, якщо цього не зробить Держдеп.

Нагадаємо, 3 травня Верховна рада підтримала звернення до США щодо визнання росії державою-спонсором тероризму.

Ненсі Пелосі вважає, що росії потрібно в обов'язковому порядку надати такий статус. Це буде найефективніша відповідь на звірства та вторгнення в Україну.

Наприкінці червня комітет Сенату США підтримав резолюцію, у якій Держдепартамент закликають визнати росію державою, яка спонсорує тероризм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: