Перше судно з українським зерном прибуло до порту Туреччини – міністр

Читать на русском
Перше судно із зерном, яке відправили з порту Одеської області у рамках зернового коридору, прибуло до порту призначення в Туреччині.

Перше судно із зерном, яке відправили з порту Одеської області в рамках «зернового коридору», прибуло до місця призначення в Туреччині.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Twitter у понеділок, 8 серпня.

Ще два судна із зерном вийшли з українських портівЗ портів Південний та Чорноморськ вийшли два судна із 60 тисячами тонн української аграрної продукції. Упродовж двох тижнів Мінінфраструктури планує вийти на обсяг перевалки 3-5 суден на добу.

«1-й корабель – Polarnet – прибув до порту Туреччини! Решта суден прибуде до портів призначення найближчими днями. Це позитивний ринковий сигнал для всього світу та чудовий приклад того, як працює Чорноморська зернова ініціатива завдяки підтримці ООН та Туреччини», - написав він.

Як відомо, судно Polarnet під турецьким прапором вирушило до Карасу в Туреччині з 12 тисячами тонн кукурудзи 5 серпня у складі каравану з трьох кораблів.

Перше судно, що вийшло з порту Одеси 1 серпня, мало прибути до Лівану раніше, проте затрималося. Це сталося після того, як суд у Лівані зняв арешт із сирійського судна Laodecia з українським зерном та борошном, яке вкрала росія.

7 серпня з одеських портів вийшов другий караван з українським зерном. Йдеться про судна Mustafa Necati, Star Helena, Glory та Riva Wind.

Вранці 8 серпня з порту «Південний» вирушило судно з українським продовольством – балкер Sacura прямує до Італії. Судно об'єдналося у караван із балкером Arizona, який вийшов із порту «Чорноморськ» до Нідерландів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: