Підписання Харківських угод: ексміністру оборони Єжелю повідомили про підозру

Читать на русском
Як заявили у ДБР, ексміністр оборони Михайло Єжель у 2010 році погодив підписання Харківських угод без обговорення та проведення експертизи на відповідність Конституції та законам.

Колишньому міністру оборони України Михайлу Єжелю повідомили про підозру у державній зраді. Він у 2010 році погодив підписання Харківських угод, чим сприяв росії в окупації Криму.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Харківські угоди: в чому суть документа і як за нього голосували в Раді VI скликанняХарківські угоди від 2010 року вивчають правоохоронці. Нагадуємо, в чому їх суть і хто голосував в парламенті.

«Адмірал, який свого часу був головнокомандувачем Військово-Морських Сил України й розумів всі ризики продовження перебування російського флоту на території України, погодив весь пакет документів, необхідних для імплементації Угоди між Україною та рф з питань перебування чорноморського флоту російської федерації на території України від 21 квітня 2010 року, т.з. Харківських угод. Проєкти цих документів Міністр оборони України погодив навіть не відвідавши засідання Кабінету міністрів України 21 квітня 2010 року, на якому вони обговорювались, а також без проведення обов’язкової правової експертизи щодо відповідності проєкту Угоди Конституції та законам України», – заявили правоохоронці.

Через це було створено умови для продовження перебування чорноморського флоту росії в Україні, що сприяло нарощуванню військової техніки та особового складу армії рф, модернізації та заміні корабельного складу, літальних апаратів та озброєння ЧФ рф. Надалі це було використано під час анексії Криму, наголосили у ДБР.

Єжель підозрюється у скоєнні державної зради за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 КК України).

Нагадаємо, колишній міністр юстиції Олександр Лавринович та колишній міністр закордонних справ Костянтин Грищенко теж отримали підозри у державній зраді через узгодження Харківських угод. Ексміністрів оголошено у розшук.

Раніше суд дозволив заарештувати Віктора Януковича у кримінальному провадженні про державну зраду. Йдеться також про підписання Харківських угод у 2010 році.

У березні 2021 року підозру через Харківські угоди отримав експрем'єр-міністр Микола Азаров.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: