Підписання Харківських угод: суд дозволив заарештувати Януковича

Читать на русском
Печерський суд дозволив заарештувати Віктора Януковича за підозрою у держзраді – мова про підписання Харківських угод із росією у 2010 році.

Печерський районний суд Києва дозволив заарештувати колишнього президента України Віктора Януковича у кримінальному провадженні з обставин скоєння ним державної зради.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, експрезидент, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім прем'єр-міністром, порушуючи вимоги Конституції та закону «Про міжнародні договори України», на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, надав росії допомогу у провадженні підривної діяльності проти України.

Харківські угоди: в чому суть документа і як за нього голосували в Раді VI скликанняХарківські угоди від 2010 року вивчають правоохоронці. Нагадуємо, в чому їх суть і хто голосував в парламенті.

«21 квітня 2010 року, перебуваючи у місті Харкові, підозрюваний підписав від імені України Угоду між Україною та російською федерацією, якою продовжив на 25 років термін перебування Чорноморського флоту російської федерації на території України – АР Крим та м. Севастополі, замість підготовки до його виведення з території України», – повідомили в Офісі генпрокурора, маючи на увазі підписання Харківських угод.

В ОГП зазначили, що внаслідок таких дій було створено передумови для збільшення чисельності російських військ в Україні, їхнього переоснащення та модернізації і надалі – окупації росією Криму.

Нагадаємо, у березні 2021 року експрем'єр-міністру Миколі Азарову оголосили підозру у державній зраді у рамках розслідування справи за Харківськими угодами. У жовтні Печерський суд заочно заарештував Азарова.

Минулого тижня суд дозволив заарештувати Януковича за підозрою в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: