Харківські угоди: СБУ провела обшуки в Раді та Кабміні

Читать на русском
У вівторок, 16 березня, СБУ провела обшуки в органах влади, причетних до розробки й ратифікації Харківських угод з Росією.

У вівторок, 16 березня, СБУ провела обшуки в органах влади, причетних до розробки й ратифікації Харківських угод з Росією. Співробітники спецслужби обшукали Верховну раду, Кабінет міністрів і ще низку будівель.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Обшуки у справі про Харківські угоди відбулися в Раді та в парламентських комітетах, головному науково-експертному управлінні Ради, Раді нацбезпеки та оборони, Міністерстві закордонних справ і Кабміні спільно з ДБР.

«Слідчі дії проводилися для встановлення обставин, що підлягають документуванню в кримінальному провадженні», - пояснили в СБУ.

Харківські угоди: в чому суть документа і як за нього голосували в Раді VI скликанняХарківські угоди від 2010 року вивчають правоохоронці. Нагадуємо, в чому їх суть і хто голосував в парламенті.

Під час обшуків співробітники спецслужби виявили документи, які свідчать про те, що тодішнє керівництво держави усвідомлювало всі наслідки підписання і ратифікації Харківських угод.

«Зокрема, про збільшення кількості особового складу військових формувань і спеціальних служб Російської Федерації, які надалі брали участь в анексії Криму та завданні збитків економічним інтересам», - додали в СБУ.

Нагадаємо, на засіданні РНБО 11 березня розглядали Стратегію деокупацію і реінтеграції анексованого Криму.

У цьому контексті СБУ доручили провести перевірку по кожному з 239 депутатів ВР, які голосували у 2010 році за ратифікацію «Харківських угод» - коли Україна продовжила перебування Чорноморського флоту Росії на базах в Криму в обмін на газ. На думку РНБО, саме ці дії створили підґрунтя для захоплення півострова Росією.

Пізніше СБУ відкрила справу за статтею держзрада за підготовку, підписання та ратифікацію «Харківських угод».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: